Середній розмір пенсій становитиме понад п'ять тис грн, - Шмигаль

2809001
Фото: Кабмін

Прем'єр зазначив, що вперше розмір середньої пенсії перевищить позначку у п'ять тисяч гривень

Після індексації у березні поточного року середній розмір пенсій становитиме понад п'ять тисяч гривень, наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції 3 лютого. 

"Вперше розмір середньої пенсії перевищить позначку у п'ять тисяч гривень. На сьогодні це було 4,6 тис. грн, але з 1 березня ми проіндексуємо, і фактично середня пенсія в Україні буде більшою", - зазначив він. 

За словами Шмигаля, у держави вистачає коштів на проведення такої індексації.

Він також підкреслив, що мінімальна сума, на яку збільшаться виплати для пенсіонерів, дорівнює 100 грн. І додав, що всі доплати за віком будуть збережені, хоча і не підлягатимуть індексації.

Шмигаль нагадав, що цього року законодавством не була передбачена індексація пенсійних виплат. І рішення щодо її проведення є важливим елементом соціальної відповідальності уряду.

«Так само, як і минулого року, коли почалася повномасштабна агресія, цього року ми продовжуємо цю стратегію. Грошей вистачить. Ми затвердили бюджет Пенсійного фонду України, цього року він самодостатній і, за нашими розрахунками, надходжень вистачить, в тому числі для покриття індексації», - зауважив Прем'єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: