Україна розраховує отримати два-три типи західних винищувачів

1200px-F-16_Fighting_Falcon

Міністр оборони України Олексій Резніков висловив упевненість, що західні країни зрештою ухвалять рішення про надання Києву винищувачів, як це сталось у випадку «танкової коаліції».

Про це Резніков розповів у інтервʼю для Bild, пише Європейська правда.

«Я думаю, що це (надання Україні винищувачів - ред.) знову буде свого роду коаліція, у нас буде один основний тип та інші. У танковій коаліції головною «твариною в зоопарку» є Leopard із Німеччини, але у нас також є Challenger, Abrams, легкі танки з Франції. Але основним бойовим танком є Leopard», – пояснив міністр.

«Я впевнений, що у нас будуть два-три типи винищувачів, буде одна головна «пташка». І все буде залежати від того, який із них буде найкращим для України. Для наших аеродромів, для наших інженерів, для обслуговування», – додав він.

Коментуючи відмову Німеччини обговорювати надання Україні винищувачів, Резніков висловив упевненість, що це зміниться, як було і щодо танків.

«Я пам'ятаю, що Німеччина не хотіла надсилати танки. Тепер у моїй країні є Leopard, я особисто випробовував Leopard з Німеччини», – зазначив очільник Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: