У Байдена видалили ракове утворення на шкірі

Untitled
Фото: відкриті джерела

Лікар Білого дому Кевін О’Коннор 3 березня повідомив, що минулого місяця президенту Штатів Джо Байдену видалили ракове утворення зі шкіри грудей

Про це йдеться в офіційному листі особистого лікаря Джо Байдена щодо дерматологічної процедури, проведеної два тижні тому, передає Укрінформ.

«16 лютого в Національному військово-медичному центрі імені Волтера Ріда президенту видалили новоутворення на шкірі в районі грудної клітки в рамках комплексної оцінки стану здоров’я. Цю тканину відправили на традиційну біопсію», - зазначається в документі.

Подальший аналіз підтвердив прогноз, що невелике ураження шкіри було базальноклітинною карциномою (BCC), що є найпоширенішою формою онкологічного захворювання шкіри. Зазначається, що лише в США щороку діагностують приблизно 3,6 мільйона таких випадків.

Доктор також повідомив, що вся пошкоджена тканина на тілі президента була успішно видалена, а місце навколо було оброблено відповідним чином.

«Місце біопсії добре зажило, і президент продовжить дерматологічний нагляд у рамках свого поточного комплексного лікування»,- зауважується в документі.

Крім того інформується, що ураження BCC не мають тенденцій до «поширення» або метастазування, як при деяких серйозніших видах онкології шкіри, таких як меланома або плоскоклітинний рак. Однак вони можуть збільшуватися в розмірах, що призводить до більш серйозної проблеми, а також ускладнює хірургічне видалення.

Як нагадує сайт Гордон, попередні вибори президента США відбувалися наприкінці 2020 року. Головним конкурентом демократа Байдена був на той момент чинний глава Білого дому Дональд Трамп із Республіканської партії. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них узяло участь приблизно 160 млн американців. 14 грудня колегія виборців затвердила результати голосування: Байден здобув 306 голосів, а Трамп – 232. Інавгурація Байдена відбулася 20 січня 2021 року.

16 листопада 2022 року Трамп офіційно оголосив про намір брати участь у наступних виборах президента США.

6 грудня прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що Байден може оголосити про рішення щодо участі у президентських виборах 2024 року на початку 2023 року. Речниця зазначила, що сам Байден уже говорив про намір балотуватися. "Президент має намір балотуватися і збирається поговорити про це зі своєю сім'єю і, ймовірно, ухвалить рішення на початку наступного року", – заявила вона.

У лютому 2023 року Байден пройшов повне медичне обстеження у межах підготовки до виборів 2024 року. Лікарі дійшли висновку, що стан здоров'я чинного президента дає йому змогу й надалі виконувати роботу президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: