У Львові підпишуть угоду про створення Міжнародного центру з переслідування за злочини агресії росії

Untitled
Фото: відкриті джерела

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала створення Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії проти України та заявила про необхідність притягнення росії до відповідальності.

росія та її керівництво мають бути притягнуті до відповідальності за злочини, скоєні в Україні, заявила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише zn.ua

За її словами, під час конференції United for Justice (Об’єднані заради справедливості), яка від учора триває у Львові, сторони підпишуть угоду про заснування в Гаазі Міжнародного центру переслідування за злочини агресії.

«Російське вторгнення принесло Україні невимовні страждання. Майже рік тому світ виявив жахи Бучі. Я сама була там, і була свідком звірств, скоєних російськими військами», – заявила фон дер Ляєн.

Вона підкреслила, що кількість прямих доказів нападів росіян на цивільних українців, енергетичну та іншу інфраструктуру зростає. Вона ще раз нагадала, що російські загарбники катували та жорстоко поводяться з українцями, здійснюють сексуальне насильство та свавільні розправи. При цьому Урсула фон дер Ляєн наголосила, що окупанти не щадять навіть дітей.

«росія за свої жахливі злочини має бути притягнута до відповідальності. путін має бути притягнутий до відповідальності. Щоб притягнути винних до відповідальності, ми повинні зробити все, що в наших силах», – додала очільниця Єврокомісії. 

Вона додала, що ЄС підтримує роль Міжнародного кримінального суду. У Євросоюзі, за словами фон дер Ляєн також вважають, що для переслідування за злочин російської агресії потрібен спеціальний трибунал.

«І я пишаюся тим, що на цій конференції ви зробите перший крок, підписавши угоду про заснування в Гаазі Міжнародного центру переслідування за злочини агресії. Європейський Союз надалі працюватиме з нашими партнерами, щоб змусити росію платити за свої злочини. Ми об'єднуємося за справедливість для України», – підсумувала фон дер Ляєн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: