Львівщина: головні події за добу

photo_2023-03-05_11-46-29
Фото: Телеграм Максима Козицького

Загроз ракетних ударів на Львівщині не фіксували

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, учора, впродовж другого дня поспіль, Львівщина приймала поважних гостей з столиці та з-за кордону.

«Про більшість подій я розповів напередодні, але маю чим поділитися і сьогодні. Так, Міністр охорони здоров‘я України Віктор Ляшко відвідав Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти. Він зазначив, що це, мабуть, найкращий медичний коледж нашої держави. Симуляційний центр для медичних сестер, який функціонує у цьому навчальному закладі, за його словами, точно найкращий в Україні. Дякую колективу на чолі з пані Лесею Вовк – вашу працю видно. У коледжі провели круглий стіл щодо якісної підготовки медичних кадрів, проблемних питань підготовки бакалаврів медсестринства й пріоритетних шляхів розвитку. Віктор Ляшко зазначив, що почув багато цікавих ідей, які невдовзі почнуть втілювати», - поінформував Максим Козицький.

У ранковому зведенні за добу очільник Львівщини також повідомив:

«Евакуаційними потягами за добу до нас прибули ще 67 людей.

До Перемишля з нашої області вирушили 1193 особи.

З Яворівщини до наших захисників з 24 ОМБр імені короля Данила вирушили 20 автомобілів. Передали транспортні засоби громадяни Великої Британії, які організували у своїй країні флешмоб «Передай авто для армії України». Дякуємо жителям Великої Британії, CPG Group в Україні, БФ Supporters Of Ukraine та усім причетним до цієї важливої справи. Машини передали на передову в межах ініціативи #1000_автомобілів_свободи.

Підкамінську громаду Золочівського району відвідав мер комуни Сокндаль у Норвегії Jonas Andersen Sayed. Це вже другий його візит в Україну з початку року. Цього разу він поспілкувався з вихованцями Підкамінської школи мистецтв, відвідав Підкамінський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, де мав зустріч з учнівським парламентом, Центр надання соціальних послуг Підкамінської селищної ради та пожежну частину. Під час візиту передавав слова підтримки Україні від своїх колег – мерів сусідніх комун. Обговорили подальшу співпрацю, громади області будуть налагоджувати співпрацю також з іншими комунами Норвегії.

В Оброшинській громаді Львівського району п’ятнадцять дітей віком 6-16 років отримали ноутбуки, планшети, навушники та рюкзаки. Нові ґаджети вручили дітям з інвалідністю, щоб процес навчання для них став більш доступним та цікавим. Обладнання передали в межах проєкту «Ноути для Молоді». Його реалізовує БО «Українська освітня платформа» у партнерстві з ГО «Наш простір дії» та за сприяння Оброшинської сільської ради», - розповів Максим Козицький.

Нагадаємо, Володимир Зеленський і Президентка Європарламенту поспілкувалися зі студентами Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: