Литва готує новий пакет підтримки України

Литва
Державні стяги Литви та України. Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Литва надала Україні військової допомоги на понад 400 мільйонів євро та готує новий пакет допомоги.

Міністр нацоборони Литви Арвідас Анушаускас зустрівся з Першим заступником Міністра оборони України генерал-лейтенантом Олександром Павлюком, який прибув до Литви, щоб поділитися досвідом набутих уроків інтеграції парамілітарних структур до складу Збройних Сил України, повідомляє пресслужба Міноборони Литви.

«Уроки, отримані в Україні, допомагають нам цілеспрямовано розвивати наші військові можливості. Ми також займаємо тверду позицію підтримувати Україну всіма нашими можливостями і готуємо новий пакет підтримки для України», - сказав під час зустрічі Анушаускас.

До цього часу Литва надала Україні військову підтримку майже на 409 мільйонів євро. Зараз формується новий пакет підтримки.

Значна частина підтримки України Литвою складається з військової підготовки. Цього року планується підготувати 1600 бійців. Інструктори литовської армії навчають українців як на національному рівні, в Литві, так і долучаючись до навчальної місії ЄС та таких міжнародних ініціатив, як «Interflex». Також планується підготувати курси з розмінування в Литві спільно з північними країнами.

Міністр також наголосив, що Литва інтенсивно готується до саміту НАТО, який відбудеться цього літа у Вільнюсі, де, серед інших важливих питань, шукатиметься згода щодо перспективи членства України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: