Ексголову львівської ОПЗЖ судитимуть за держзраду

інночка
Фото: поліція Львівської області

Колишню очільницю Львівської обласної організації партії «ОПЗЖ» звинуватили в державній зраді. Вона працювала на країну-агресора та намагалася проштовхнути ідею автономії Галичини.

Про це повідомила пресслужба офісу Генпрокурора.

Імені обвинуваченої слідство не називає, однак відомо, що керівницею Львівської регіональної організації сьогодні забороненої ОПЗЖ була Інна Іваночко. З 2015 року вона керувала кількома місцевими проросійських організаціями, зокрема забороненою партією «ОПЗЖ» та громадською організацією «Український вибір – право народу».

За даними слідства, жінка організовувала та брала участь у проплачених масових заходах, які поширювали фейки для дестабілізації політичної ситуації на Львівщині та зміни діючої влади в країні.

«Обвинувачена організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію», — вказано у звіті.

Також, виконуючи завдання спецслужб рф, колишня очільниця ОПЗЖ неодноразово виступала в програмах російських медіа під виглядом «політичної експертки».

«У своїх інтерв'ю вона поширювала пропагандистську, упереджену та виключно негативну інформацію про Україну щодо русофобії, фашизму, нацизму та радикального націоналізму, а також нібито розташованих на території держави баз НАТО», — йдеться у повідомленні.

Нині вона під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: