росіяни свідомо зняли, як стратили військового за слова «Слава Україні»! — ГУР

332128372_221225553762961_8866716550137523453_n
Фото: Нікіта Тітов

російсько-окупаційні війська навмисно зняли та виклали у мережу відео, як розстріляли українського військовополоненого за слова «Слава Україні»! Таким чином вони хотіли залякати українців.

Про це повідомив представник воєнної розвідки України Андрій Юсов у етері телемарафону 7 березня.

Він наголосив, що військовополонений був без зброї і перебував під захистом Женевських конвенцій.

«Ось ще одна ілюстрація, з ким ми маємо справу. Його насправді було вбито після гасла «Слава Україні». Це ще один прояв саме геноцидної війни та політики геноциду агресора», - сказав він.

Він переконаний, що росіяни свідомо записали цей злочин на відео та свідомо його оприлюднили.

За його словами, росіяни не соромляться цих актів геноциду.

«Це зроблено, щоб підняти рівень ненависті до українців усередині країни та щоб залякати самих українців. Але як у всіх інших випадках — так званого бліцкригу, чи ракетних ударів — це речі, які лише гуртують українців», — додав він.

Юсов зазначив, що пошук виконавців цього злочину вже відбувається, і це «питання честі».

Що передувало?

Нагадуємо, російсько-окупаційні війська розстріляли українського військовополоненого після його слів «Слава України». Воїн був беззбройним. Це відео почало ширитись мережею 6 березня.

На відео видно, що військовополонений захисник України курить, а на вигук окупантів сказав «Слава Україні»! Після цього миттю загарбники розпочали розстріл чоловіка, коментуючи це так: «Да ты ж су*а. Сдохни, су*а».

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на ці звірства:

«Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їх національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї», — йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, у Збройних силах встановили особу українського військовополоненого, якого стратили росіяни за слова «Слава Україні»! Про це повідомили на сторінці 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького 7 березня.

Там сказали, що за попередньою інформацією, росіяни розстріляли Тимофія Шадуру, який служив у лавах бригади. У командуванні також пояснили, що воїн вважається зниклим безвісти із 3 лютого нинішнього року у районі Бахмута.

Наразі тіло військового залишається на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження особи відбудеться після повернення тіла та проведення експертиз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: