У львівських школах привчатимуть дітей до розділу побутових відходів

img7824-68f3da73

Учнів львівських шкіл навчатимуть правильному сортуванню відходів. Для цього у навчальних закладах встановлять контейнери для збору всіх фракцій відходів: паперу, пластику, скла, органіки, змішаних відходів.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Діти зможуть запам’ятати, куди і що саме викидати завдяки різнокольоровим контейнерам з яскравими написами і зображеннями. Такі контейнери тестово вже встановили у трьох школах міста.

 «Це пілотний проєкт, який має показати усі можливості для покращення процесу сортування і визначити усі слабкі місця, щоб інші школи заходили у цей процес вже без тестування.  Ставимо собі за ціль, щоб у школах 90-95% всіх відходів було відсортовано», – каже Петро Кінаш, начальник управління з питань поводження з відходами.

Якщо впродовж кількох місяців проєкт себе гарно покаже, то його розширюватимуть. Відтак, на території навчальних закладів облаштовуватимуть контейнерні майданчики з ємностями для усіх видів відходів: паперу, пластику, скла, органіки, що дасть можливість повноцінно забезпечувати процеси сортування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: