В Україні заблокували телеграм-канали, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації: такі були й на Львівщині

повіски

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували 26 телеграм-каналів, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку. Схема працювала в низці областей України.

Про це повідомила СБУ.

На цих інтернет-ресурсах можна було дізнатися місця вручення військовозобов’язаним повісток в Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській, Львівській та Одеській областях. Всю необхідну інформацію для контенту надавали жителі цих областей. Водночас ухилянти отримували заклики ховатися від військкоматів.

Кількість підписників перевищила 400 тис., тому адміністратори вирішили зробити на цьому «бізнес» і запропонували свої платформи для розміщення комерційної реклами.

У відомстві встановили особи всіх організаторів злочинної діяльності. Серед них – двоє власників SMM-компанії, яка займається просуванням інтернет-ресурсів з використанням так званих ботоферм.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили комп’ютери та мобільні телефони із доказами протиправних дій, а також банківські картки, на які зловмисникам надходили гроші за розміщення реклами.

Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: