РФ має намір знищити цивільну інфраструктуру України, - Боррель

боррель

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель вважає, що нещодавні обстріли України є підтвердженням намірів росії знищити українську інфраструктуру.

Про про це пише L.B.ua.

Нові ракетні удари демонструють намір РФ повністю знищити цивільну інфраструктуру країни. Про це посадовець заявив 9 березня перед початком неформального засідання Ради з питань закордонних справ та розвитку у Стокгольмі. Також, він наголосив на потребі відновлення інфраструктури України. Мовляв, відповідно до міжнародного та європейського права для цього можна використовувати заморожені російські активи.

«Сьогодні погана новина полягає у тому, що Росія атакувала Запорізьку атомну електростанцію. Її вкотре відключили від електромережі України. Наскільки нам відомо, 40% населення Києва без електрики, з безліччю чорних дірок у системі електропостачання по всій країні. Це показує, що вкотре Росія намагається повністю знищити цивільну інфраструктуру України. І саме тому ми маємо продовжувати забезпечувати способи самозахисту України», - сказав він.

За даними ОГП, за рік війни росіяни зруйнували понад 62 000 житлових будинків, понад 2 300 навчальних та виховних закладів, понад 450 медичних закладів. окрім того, пошкоджено або знищено 4040 інфраструктурних мереж - газопроводів водопроводів, електромереж.  А з з жовтня 2022 року ворог цілеспрямовано знищує критичну цивільну інфраструктуру, зокрема, енергетичну. Завдано 255 ударів по 112-и обʼєктах. Понад 77% цих ударів було завдано з жовтня по лютий - 197.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: