Яка ситуація на українсько-білоруському кордоні, — Генштаб ЗСУ

ВІЙНА

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка не зазнала суттєвих змін.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України увечері 9 березня.

Натомість там нагадують, що російсько-окупаційні війська зберігають свою військову присутність у білорусі, однак формувань наступальних угрупувань не виявлено.

У Генштабі додають, що росіяни продовжують інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Курської області, що на росії.

Тим часом у воєнній розвідці України попереджають, що окупанти готують масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні. Доручили цим керувати відомому пропагандистові владіміру соловйову.

Участь білорусі у війні проти України

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність білорусі до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

Згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країною, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні, зазначають у Генштабі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: