На Одещині шахраї видурювали гроші у родичів загиблих українських воїнів

photo_5213354492593031232_y
Фото: СБУ

В Одеській області викрили шахраїв. Затримано ділка, який видурював гроші у рідні українських воїнів, що загинули під час повномасштабного вторгнення рф. За «винагороду» він та його спільники обіцяли постраждалим сім’ям своє «сприяння» в отриманні одноразової грошової допомоги від держави.

Про це повідомили у Службі безпеки України 10 березня.

Так, шахраї видурювали 10 тис. дол. з близьких родичів загиблого військовослужбовця Збройних Сил України. За цю суму шахраї «гарантували» безперешкодне отримання пакета документів, необхідних для оформлення компенсації.

Організатор схеми «переконував», що вирішить це питання нібито через власні зв’язки серед посадовців однієї з військових частин. Щоб змусити потерпілих віддати гроші, зловмисники чинили психологічний тиск і погрожували «бюрократичними» перепонами.

Фото: СБУ

Правоохоронці затримали організатора злочинної схеми під час отримання ним половини «обумовленої» суми від брата загиблого. Фігурантові повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Планується обрання йому міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: