росіяни безуспішно намагались висадити ДРГ на острови біля Херсона і втратили кілька човнів

армія рф
Фото з відкритих джерел. Ілюстративне

Українські воїни попередили чергову спробу росіян висадити ДРГ на острови біля Херсона. Окупанти втратили 7 своїх човнів.

Про це повідомила під час начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан І рангу Наталія Гуменюк в етері телемарафону 10 березня.

«Ми знищили їхній налаштований флот із семи човнів. Противник обладнав їх навісними моторами, облаштував кулеметами, укріпив борти й намагався таким чином дістатися до островів. Ця їхня «акція» була невдалою, адже за три дні човни та особовий склад у кількості приблизно 20 осіб знищені», — сказала вона.

Гуменюк додає, що на цих островах зберігається сіра зона. Тут росіяни постійно намагаються висадити там свої диверсійно-розвідувальні групи, але успіху не мають.

Яка ситуація в регіоні?

У ранковому зведенні 10 березня Генерального штабу Збройних сил України повідомили, що на Херсонському напрямку окупанти обороняються. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Михайлівка та Херсон.

За даними військової адміністрації регіону, за 9 березня росіяни 79 разів обстріляли територію Херсонщини, випустивши по області понад 400 снарядів. Мирні населені пункти потерпали від атак з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків та БПЛА.

Натомість армія рф 9 разів била по житлових кварталах Херсона. Ворожі снаряди влучили в зупинку громадського транспорту, крамницю, приватні та багатоквартирні будинки. 

Минулої доби через російські обстріли 4 людей загинули, 3 жителів Херсонщини дістали поранення різного ступеня тяжкості. Серед поранених – 13-річний хлопець. Під час ворожого обстрілу села Велетенське він отримав осколкові поранення грудної клітини та руки.

Більше про втрати ворога

Минулої доби Сили оборони знищили ще 870 росіян. А від початку повномасштабного вторгнення України вже ліквідовано 156 тисяч 990 загарбників, йдеться у даних Генштабу ЗСУ 10 березня.

А яку техніку втратила рф?

Українські воїни знищили з 24 лютого 2022 року таку російську техніку:

  • танків ‒ 3448 (+7) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 6742 (+6) од,
  • артилерійських систем – 2475 (+10) од,
  • РСЗВ – 491 (+3) од,
  • засоби ППО ‒ 256 (+2) од,
  • літаків – 304 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2107 (+9),
  • крилаті ракети ‒ 907 (+34),
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5337 (+6) од,
  • спеціальна техніка ‒ 240 (+3).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: