У Києві попрощались із Героєм України Дмитром Коцюбайлом (фото, відео)

large (6)
Фото: Колян Пастико / hromadske

У п'ятницю, 10 березня, у Михайлівському соборі столиці попрощались із Героєм України, командиром спецрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитром Коцюбайлом (позивний «Да Вінчі»), який загинув у російсько-українській війні під Бахмутом на Донеччині цього вівторка, 7 березня.

Як передає Суспільне, на прощання прийшли сотні людей, родичі, друзі та побратими 27-річного полеглого воїна.

Під час церемонії прощання на Майдані Незалежності були присутні головнокомандувач ЗСУ Залужний, міністр оборони України Олексій Резніков та очільник воєнної розвідки України Кирило Буданов.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній проводить заупокійну панахиду за загиблим Героєм України Дмитром Коцюбайлом "Да Вінчі". 10 березня 2023р. Фото: Дарина Коломієць / Суспільне

Президент України Володимир Зеленський і пані прем’єр-міністр Фінляндської Республіки Санна Марін, яка перебуває в Україні з візитом, взяли участь у церемонії прощання з Героєм України.

Фото: УП

Вони поклали квіти до труни Дмитра Коцюбайла та висловили співчуття його родині.

Фото: ОП

Глава держави передав матері загиблого військовослужбовця Оксані Коцюбайло відзнаку «Хрест бойових заслуг», якої її сина удостоєно посмертно за визначні особисті заслуги в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу та вірність військовій присязі.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Присутні на Майдані Незалежності стали навколішки перед труною з тілом загиблого Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі". Київ. 10 березня 2023р. Фото: Владислав Мусієнко/Суспільне

Напередодні із Героєм України попрощалися у рідному селі Бовшів Івано-Франківської області.

Вшанувати загиблого прийшли сотні людей. Не тільки в Бошеві, але й у ближніх селах люди масово виходили на дорогу, ставали на коліна, щоб провести загиблого.

Коцюбайло був добровольцем 2014 року, коли росія вторгнулася в Україну. Він був учасником Революції гідності. Тоді Дмитру було лише 18 років. Однак він став командиром взводу добровольців та пізніше — роти. 2014 році отримав важке поранення у Донецькій області, але після одужання повернувся на фронт.

2017 року «Да Вінчі» отримав орден «Народний Герой України», 2021-го — звання Герой України. Він став першим добровольцем, якому присвоїли це звання прижиттєво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: