путін може відвідати саміт G-20 в Індії, - ЗМІ

3894f9d-cd14d6a-putin-sho--tass-
Фото: ТАСС

володимир путін може відвідати саміт G20, який пройде у вересні в Індії. Для цього у кремлі корегують робочий графік російського президента

Про це пише видання Bloomberg, повідомляє Українська правда.

За даними джерел видання, наразі путін ще не ухвалив остаточне рішення, чи їхати на саміт, однак в кремлі не виключають таку можливість.

Зазначається, що цього тижня офіційні особи перенесли на тиждень дату проведення щорічного економічного форуму у Владивостоці, який було призначено напередодні саміту G20, щоби дати путіну можливість для маневру.

При цьому речник путіна дмитро пєсков ніяк не прокоментував цю інформацію, пише видання.

Як пише ТСН, формально Індія запросила путіна на саміт G-20, і кремль погодився. Але минулого року під тиском з боку США та їхніх союзників через війну путін відмовився від планів відвідати зібрання в Індонезії та відправив замість нього міністра закордонних справ сергія лаврова. Він також пропустив зустріч G-20 у Римі роком раніше, коли планував вторгнення в Україну.

Проте з листопада кремль опинився в меншій ізоляції в групі. На зустрічі міністрів закордонних справ G-20 у Нью-Делі на початку березня росія та Китай відкинули формулювання про війну, які були погоджені на саміті лідерів в Індонезії менше ніж пів року тому.

Китай приєднується до росії у відмові погодитися із заявою G-20 щодо війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: