пригожин хоче переформувати Вагнер в «армію з ідеологічною складовою», - ISW 

67_main-v1678541468
Фото: відкриті джерела

Фінансист Вагнера євген пригожин заявив, що після Бахмутської битви він перетворить групу Вагнера на жорстку ідеологічну елітну паралельну військову організацію

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Так, 11 березня пригожин заявив, що після передбачуваного взяття Бахмута група Вагнера розпочне нову хвилю вербування та переформується в армію з ідеологічною складовою. 

За оцінкою ISW, останнім часом Wagner Group розширює рекрутингові центри по всій росії, включаючи центри та програми, орієнтовані на вербування молоді. 

11 березня російське регіональне джерело новин повідомило, що група Вагнера відкрила шість рекрутингових центрів у школах і молодіжних спортивних клубах Алтаю, Забайкальського, Красноярського країв та Іркутської області. 

Російське опозиційне джерело новин повідомило 11 березня, що Міністерство освіти в Апатитах Мурманської області включило співробітників «Вагнера» на профорієнтаційний урок, щоб розповісти «героїчні історії» та популяризувати молодіжну групу «Вагнерьонок» і літній табір у Криму.

Американські аналітики вважають, що група Вагнера, ймовірно, має на меті залучити більш вразливих новобранців через ці орієнтовані на молодь кампанії та прищепити їм екстремістський ідеологічний бренд пригожина - російський ультранаціоналізм. 

"Можливо, пригожин намагається реструктуризувати Групу Вагнера в жорстку ідеологічну елітну паралельну військову організацію, щоб відіграти спеціалізовану роль серед російських сил в Україні, оскільки її колишня роль у забезпеченні виключно тактичних здобутків розсіюється з ймовірною кульмінацією Групи Вагнера навколо Бахмута" - йдеться в звіті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: