путін втратив контроль над інфопростором росії, – ISW

Artifical Journey Conference In Moscow
Фото: GETTY IMAGES

Прес-секретар МЗС росії марія захарова підтвердила, що в кремлівському оточенні точиться внутрішня боротьба, що кремль поступився централізованим контролем над російським інформаційним простором, і що президент росії володимир путін, очевидно, не може це легко виправити

В Інституті вивчення війни (ISW) прийшли до висновку, що президент росії володимир путін втратив контроль над інформаційним простором у своїй країні.

Так, 11 березня в москві кремлівські журналісти, науковці та прихильники Новоросії провели форум «Практичні та технологічні аспекти інформаційно-когнітивної війни в сучасних реаліях». Під час дискусії захарова заявила, що кремль не може відтворити сталінський підхід щодо створення сучасного еквівалента радянського інформбюро для централізованого контролю внутрішнього інформаційного простору росії через боротьбу між невизначеними кремлівськими «елітами».

Заява захарової заслуговує на увагу й підтверджує кілька давніх оцінок ISW щодо погіршення кремлівського режиму та динаміки контролю над інформаційним простором, а саме: 

  • між ключовими членами найближчого оточення путіна існує внутрішня боротьба в кремлі; 
  • путін з часом значною мірою поступився російським інформаційним простором різноманітним квазінезалежним акторам; 
  • путін, очевидно, не в змозі вжити рішучих дій для відновлення контролю над російським інформаційним простором. 

ISW пише, що незрозуміло, чому захарова, яка є досвідченим високопоставленим прес-секретарем, відкрито визнає ці проблеми в публічній обстановці.

Основні висновки про бойові дії в Україні від ISW за 11 березня:

  • Російські війська не здійснили жодних підтверджених просувань в межах Бахмута 11 березня.
  • захарова підтвердила, що у внутрішньому колі кремля відбувається боротьба, що кремль втратив централізований контроль над російським інформаційним простором, і що путін не може цього виправити.
  • Пригожин заявив, що після битви за Бахмут він перетворить групу "Вагнера" на жорстку ідеологічну елітну військову організацію.
  • Українські джерела повідомляють, що ЗСУ просунулися в напрямку Сватового.
  • Російські війська продовжують встановлювати укріплення в Запорізькій області.
  • Мобілізовані росіяни продовжують оприлюднювати скарги на те, що командири погано ставляться до них і використовують їх як витратний матеріал для "латання дірок" в існуючих формуваннях.
  • Російські окупаційні чиновники використовують охорону здоров'я дітей для формування залежності від російської системи охорони здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: