Завтра Львів попрощається з Героями Тарасом Кутним та Андрієм Підсосним

img1287-9cbf46c2
Фото ілюстративне, автор - Роман Балук

Завтра, 13 березня, Львівська громада попрощається з Тарасом Кутним та Андрієм Підсосним, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Прощання із Тарасом Кутним розпочнеться об 11:00 у родинному помешканні на вул. Івана Липи, 15 у Винниках. Відтак, об 11:30-11:40 відбудеться Чин похорону у місцевому храмі Різдва Івана Хрестителя (вул. Галицька, 61). Поховають Героя на новому кладовищі у Винниках.

Чин похорону Андрія Підсосного розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв

Тарас Кутний (17.11.1997-17.12.2022) Уродженець міста Винники.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №29 міста Львова та у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №47. Закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Здобував освіту у Національній академії внутрішніх справ, де закінчив військову кафедру.

У мирний час працював на Приватному підприємстві «Охорона-Шериф». Активно відвідував культурні заходи столиці.

Протягом 2015-2018 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України.

Після повернення продовжив працювати на підприємстві «Охорона-Шериф».

Із початком повномасштабного вторгнення росії боровся проти російських окупантів у лавах Північного Київського територіального управління НГУ. Боронив державу в Гостомелі, Бучі та Ірпені, згодом захищав східні рубежі.

У Тараса Кутного залишилися батьки і дві молодші сестри.

Андрій Підсосний (13.12.1988-15.09.2022) Львів‘янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №77 міста Львова з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності. Закінчив Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва.

Після завершення навчання проходив військову службу у Золочеві Львівської області.

У 2009-2010 роках працював у Державній службі охорони при Міністерстві внутрішніх справ, згодом – у ТОВ «Агентство економічної безпеки «Ефорт». Надалі обіймав посаду пожежника-рятувальника.

Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Андрія Підсосного залишилися мама, брат, сестри та племінники.

Читайте також: Львівщина: головні події за добу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: