Де наступають окупанти: головне зі зведення

331877020_625098329428007_5623770412945550255_n
Фото: Генштаб ЗСУ, ілюстративне

російсько-окупаційні війська зосередили усі зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках. Водночас росіяни продовжують атакувати цивільну інфраструктуру України.

Про це сказано у зведенні Генштабу ЗСУ увечері понеділка, 13 березня.

Де наступають росіяни?

На наступних напрямках:

  • Лиманському. Тут противник робить спроби прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку Гряниківки, Масютівки, Невського, Серебрянського лісництва, Білогорівки та Верхньокам’янки. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Гряниківка, Куп’янськ і Крохмальне Харківської області та Макіївка, Діброва і Білогорівка на Луганщині.
  • Бахмутському. Ворог не полишає спроб захопити Бахмут. Атаки противника відбито в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, тривають бої у Бахмуті. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Бондарне, Васюківка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Костянтинівка та Залізне Донецької області.
  • Авдіївському,
  • Мар’їнському,
  • Шахтарському.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Кам’янки, Авдіївки, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки. Ворожих обстрілів зазнали райони понад 10 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Серед них - Кам’янка, Авдіївка, Красногорівка, Марїнка, Георгіївка та Вугледар Донецької області.

Тут, кажуть в Генштабі, росіяни не полишають спроб щодо виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей.

Окрім цього, росіяни завдали 29 авіаційних та 6 ракетних ударів. Зокрема, по професійно-аграрному ліцею у Зноб-Новгородському Сумської області. Загинула 1 цивільна людина, ще 5 мирних громадян – поранені. Також російські окупанти вдарили двома ракетами по школі в Авдіївці на Донеччині, загинула місцева мешканка. Окрім того, ворог здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України, додають у Генштабі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: