Хто отримав головні нагороди на кінопремії «Оскар» цього року

оскар

У Лос-Анджелесі в ніч проти 13 березня відбулася 95-та церемонія вручення премії Американської кіноакадемії - Оскар. Найбільшу кількість нагород зібрав фільм «Все завжди і водночас».

Інформацію про переможців у номінаціях зібрали для вас ІА Дивись.info.

Під час заходу обрали переможців у 24 номінаціях. Серед них: найкращий фільм року, найкращий режисер року, найкращий міжнародний художній фільм, найкраща чоловіча роль, найкраща жіноча роль та інші. Церемонія пройшла без традиційної червоної килимової доріжки – її замінила доріжка кольору шампанського. Колір змінили вперше з 1960 року, оскільки організатори хотіли викликати «почуття спокою й умиротворення».

Найкращий фільм року

Нагороду за найкращий фільм отримала американська науково-фантастична картина режисерів Деніела Шайнерта та Дена Квана «Все завжди і водночас».

У фільмі показано історію про просту жінку Евелін, свідомість якої розкололася. Раптово вона розуміє, що існує нескінченна кількість вимірів, в кожному з яких вона може отримати навички та вміння. Вона може бути майстром бойових мистецтв, талановитою актрисою або небесною істотою. Незабаром Евелін розуміє, що їй доведеться боротися з таємничою сутністю, яка загрожує знищити весь мультивсесвіт. Фільм складається з трьох частин, назви яких утворюють загальну назву кінокартини. 

Трейлер фільму VLGFILM Ukraine

Найкращий режисер

Нагороду у номінації «Найкращий режисер» отримали Денієл Шайнерт і Ден Кван за фільм «Все завжди і водночас».

«Режисер ніхто без команди акторів», - промовив зі сцени Ден Кван. А  Денієл Шайнерт подякував своїм батькам, які підтримували його, коли він знімав, на його думку, не дуже хороші фільми.

Найкраща чоловіча роль

Статуетку за найкращу чоловічу роль отримав Брендан Фрейзер. Чоловік зіграв головного героя у фільмі «Кит». Цей «Оскар» став першим у його кар’єрі.

Найкраща жіноча роль

У цій категорії перемогу здобула Мішель Йео за роль у картині «Все завжди і водночас». У січні за акторську роботу у цьому фільмі вона вже була удостоєна «Золотого глобуса».

Найкраща чоловіча роль другого плану

Оскар за найкращу чоловічу роль другого плану отримав Ке Хюї Куан. Нагороду приніс йому фільм «Все завжди і водночас».

Найкраща жіноча роль другого плану

Актриса Джеймі Лі Кертіс обійшла Анджелу Бассет, Керрі Кондон та інших артисток. Перемогу їй приніс фільм «Все завжди і водночас».

Найкращий міжнародний художній фільм

Американська кіноакадемія оголосила фільм «На західному фронті без змін» швейцарського режисера Едварда Бергера переможцем у номінації «Оскар» за «Найкращий міжнародний художній фільм».

Скандальний переможець

Але не обійшлося цьогоріч без скандалів. Премію «Оскар» отримав також документальний фільм канадського режисера Деніела Роера під назвою «Навальний» про російського політика Олексія Навального. Фільм розповідає про отруєння російського опозиціонера 2020 року. У стрічці ще можна побачити історію його затримання.

Отримувати статуетку разом із командою фільму вийшла дружина головного героя Юлія Навальна.

Водночас в цій же номінації було представлено фільм про дітей з Донбасу «Будинок із скалок» спільного виробництва України, Данії, Швеції та Фінляндії режисера Симона Леренга Вільмонта. У кінострічці розповідається про дітей, які мешкають у дитячому будинку Лисичанська, що на Луганщині.

Однак ця стрічка не отримала жодної нагороди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: