На Дніпропетровщині місцевий публікував переміщення ЗСУ у російських пабліках

photo_5222222620806727489_y
Фото: СБУ

У Дніпропетровській області затримали ворожого інформатора. Чоловік збирав розвіддані про оборону регіону. Спершу він з власної ініціативи публікував фото та відео у проросійських пабліках, а згодом його знайшли окупанти і платили йому за це.

Про це повідомили у Службі безпеки України 13 березня.

Так, через месенджер росіяни запропонували чоловікові співпрацю за гроші, які потім надсилали на його банківську картку. За вказівками ворога він виходив на місцевість і приховано фотографував переміщення підрозділів ЗСУ на території області. Насамперед агресора цікавила інформація про можливе переміщення колон з військовою технікою іноземного виробництва. Розвіддані російські загарбники планували використати для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах, кажуть у відомстві.

Його затримали на спробі передачі закритих відомостей окупантам. За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Синельниківського району, який публічно підтримував збройну агресію рф проти України. Свої прокремлівські погляди він розповсюджував з власного акаунту у популярних соцмережах.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютер та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

Чоловікові повідомили про підозру. Нині йому загрожує до 12 років в'язниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: