Освітяни русифікували школи у Маріуполі та на Херсонщині

школа
Ілюстративне фото. Архів ІА Дивись.info

В Україні викрили ще 14 освітян, які допомагали окупантам русифікувати українські школи у Маріуполі на Донеччині та містах у Херсонській області.

Про це повідомили у Службі безпеки України 13 березня.

Там кажуть, що серед них – керівники створених російськими загарбниками «відділів освіти», а також декани факультетів і директори захоплених українських шкіл та «вишів».

На тимчасово окупованій частині Херсонщини викрито очільницю «Новокаховської школи № 1», яка за дорученням гауляйтера Сальдо вивезла до Генічеська все майно навчальних закладів. А в Маріуполі встановлено особу керівниці місцевого «відділу освіти» терористичної організації «днр». Перебуваючи на «посаді» вона вимагає від директорів навчальних закладів організовувати освітній процес за російськими підручниками.

Також ідентифіковано колишню депутатку районної ради та директорку місцевої школи, яка «здає» окупантам адреси помешкань сімей учасників руху опору.

Також викрили «декана педагогічного факультету Маріупольського державного університету днр». Разом з іншими педагогами вона організувала знищення українських підручників у даному закладі.

Усім їм повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: