Скільки нині російських окупантів є у білорусі

армія рф
Фото з відкритих джерел. Ілюстративне

Зараз на території білорусі перебувають близько 9-10 тисяч російський військових. Тут вони проходять підготовку та ротацію.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в інтерв'ю телеканалу Київ, яке оприлюднили 13 березня.

Він нагадав, що білорусь продовжує підтримувати рф, надаючи свою військову інфраструктуру, повітряний простір та бази.

«Близько 9-10 тисяч військових рф перебували в Білорусі. Вони задіяні у спільних навчаннях чи проходженні підготовки. Ті підрозділи, які вже пройшли підготовку, виводяться на територію рф для того, щоби посилити угруповання російських військ на сході нашої країни. На територію Білорусі буде заведено нові підрозділи для підготовки», - зазначив речник ДПСУ.

Участь білорусі у війні проти України

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність білорусі до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

Згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країною, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні, зазначають у Генштабі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: