Зоопарк у Львові: що знає ChatGPT про міські скандали

ШІ

Ми продовжуємо досліджувати можливості штучного інтелекту. Відтак, вирішили запитати у бота про те, що ж він знає... про скандали у Львові. Фактично - нічого складного, адже вся інформація лежить в пошукових системах, на поверхні.

Ось що він відповів Дивись. Інфо.

Оскільки й справді є інформація про те, що чат оновлено по четвертий квартал 2021 року, сформулюємо запитання конкретніше - що знає ШІ про скандали у Львові, датовані 2018 роком - гугл на цей запит видає, зокрема, справу Димінського і вибух на Різдвяному ярмарку.

Найгучнішою є справа про знущання над тваринами в львівському зоопарку. У 2018 році на протязі кількох місяців працівники зоопарку вчиняли жорстокі дії над тваринами, які викликали гнів громадськості та привели до відставки керівника зоопарку, - відповів нам ChatGPT

Що ж. Через те, що у Львові немає зоопарку, одразу бачимо - бот не надто придатний до генерування такого контенту. І, даючи подібний запит, доведеться добряче відфільтровувати "правду від кривди". Спробуємо його чомусь навчити - творці обіцяли - штучний інтелект доволі швидко це робить:

Добре - наче навчили. Львівського зоопарку ніколи не було, каже ChatGPT, а ми тішимось за штучний інтелект і його нові знання. Але як перевіряти - то перевіряти. Вертаємось до бота через 5 хвилин із тим же запитанням:

Тобто, ChatGPT запам'ятав, що у місті немає зоопарку, але продовжує вигадувати факти про його закриття. Нагадаємо, великого звіринця у Львові не було ніколи. Добре, можливо бот підтягує якусь давно забуту інформацію про міні-зоопарки? Гугл пропонує кілька варіантів, зокрема той, що на вулиці Кубанській. Перевіримо:

Гуглимо адресу, яку дав нам бот, - виявляється це звичайний житловий будинок. Питаємося у пошуковика чи був тут колись зоопарк - у відповідь отримуємо, знову ж таки, редирект на Кубанську.

Цікаво - а чи скаже ChatGPT нам площу зоопарку? Або, можливо, розповість хто там мешкає?

Зрозуміло. Окей, досить із нас мавп і жирафів. Висновок - якщо хочете знайти інформацію такого типу, то, очевидно, краще скористатись гуглом. Бо відповіді штучного інтелекту, звісно, веселі, але ризик "залипнути" у віртуальному світі - не дуже.

Втім, ми вперто віримо у технології, а тому будемо продовжувати тестувати ChatGPT. Нагадаємо, минулого разу бот розповів нам про символи міста Лева та найстарішу будівлю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: