Фінішна пряма: як просувається ремонт львівської вулиці Шевченка

335886829_778657646629442_301586643037955237_n
Фото: ЛКП «Львівавтодор»

Зараз у Львові ремонтують останню ділянку вулиці Шевченка – від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого. Тут вже облаштували центральний каналізаційний колектор, а наступного тижян копатимуть корито для влаштування дорожнього одягу та трамвайної колії.

Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор» 15 березня.

«Станом на зараз, на відрізку від вул. Яцкова до вул. Бортнянського, де наприкінці лютого для проїзду транспорту відкрили праву смугу руху, встановили всі дорожні знаки, а також близько сотні антипаркувальних стовпців. Залишається постелити два верхні шари асфальту на проїжджій частині, облаштувати велодоріжку та велосмугу, а також контактну мережу трамвая, освітлення, дорожню розмітку та зробити озеленення», — додали там.

Кажуть, що цьому відрізкові облаштували центральний каналізаційний колектор, потрібно ще приєднати 4 будинки.

«Також вже завершено облаштування двох заїздів до житлових комплексів «Ріел» та «Семицвіт». На відрізку від вул. Ярослава Мудрого до цих ЖК замощено трамвайну колію, на проїжджій частині дороги ще потрібно постелити середній та верхній шари асфальту. Також облаштовано тротуар від будинку № 11 до будинку № 15 на вул. Шевченка. Залишається укласти тротуарну плитку по парній стороні вулиці», — сказали у ЛКП.

І нагадали, що повністю для проїзду вулицю відкриють наступного місяця.

«Ми на фінішній прямій і вже до кінця травня плануємо повністю відкрити вул. Шевченка для руху транспорту», — ідеться в повідомленні «Львівавтодор»

Скільки триває ремонт вулиці Шевченка?

З червня 2021 року розпочався останній, третій, етап реконструкції. Ідеться про ділянку від вул. Я. Мудрого до вул. Залізнична.

За проєктом, передбачено реконструкція всіх інженерних мереж, влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій, влаштування вздовж проїзної частини велосипедних смуг, влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців будинків. Також влаштування тротуарів і пішохідних зон із забезпеченням комфортних умов для пересування та відпочинку маломобільних груп населення, влаштування контактної мережі трамваю, вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору.

Нагадаємо, для проїзду 16 листопада транспорту відкрили відремонтовану вулицю Пилипа Орлика у Львові. Вартість реконстркції склала майже 75 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: