«Молилися, щоб Зеленський став президентом»: представники УПЦ МП попросили їх не виселяти з лаври

свя

У Києво-Печерській лаврі священники УПЦ МП записали звернення до президента України. Вони попросили не виселяти їх з монастиря, оскільки молилися за його перемогу на виборах.

Про це йдеться у відеозверненні представників УПЦ МП.

Представники Української православної церкви московського патріархату закликали не виселяти їх з Києво-Печерської лаври. На опублікованому на сайті монастиря відео священники та ченці по черзі різними мовами наводили аргументи, чому їхнє прохання мають задовільнити. Один з представників парафії сказав, що в стінах церкви вся братія молилася за перемогу Зеленського на виборах, тож тепер «настав час віддячити». Інший запевнив, що передбачив цю перемогу.

«Значить, у цій обителі я молився і просив Бога, щоб Господь відкрив, хто буде у нас президентом. Мені Господь відкрив, що буде президентом Володимир Зеленський. Я подзвонив його другові, Михайлу... це ще не було виборів. Потім мені Михайло сказав: Володимир сказав у радості, що якщо мене оберуть, я навіть похрещуся. І тому... Я всім братам розповів, вся братія монастиря та парафіяни – усі молилися, щоб Володимир Зеленський став президентом», - розповів він

Нагадаємо, 10 березня 2013 року Мінкульт оголосив про розірвання договору оренди Києво-Печерської лаври із монастирем УПЦ МП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: