Штати продовжать польоти над Чорним морем, попри збиття дрона, — Кірбі

ооо
фото: AP

США продовжуватимуть польоти в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, попри інцидент із дроном-розвідником.

Про це пише Associated Press.

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США продовжуватимуть польоти у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, попри інцидент з дроном-розвідником, якого збив російський винищувач. За його словами, Чорне море не належить жодній країні.

«Якщо їхнє послання полягало в тому, щоб стримати або відмовити нас від польотів і операцій у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, то це не вдасться. Ми збираємося продовжувати літати і працювати в міжнародному повітряному просторі над міжнародними водами. Чорне море не належить жодній країні», - сказав посадовець.

Нагадаємо, 14 березня над Чорним морем зіткнулися американський безпілотник MQ-9 Reaper і російський винищувач Су-27, через що дрон впав у міжнародні води. У Міноборони росії заперечують, що Су-27 не збивав американський БПЛА. Через цей інцидент США викликали у Держдеп посла росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: