Ситуація в енергосистемі України: у трьох областях, можливо, запровадять обмеження

світло
Фото 2020 року, з архіву ІА Дивись.info

У середу, 15 березня, споживання світла зберігається на рівні робочого дня, працюють усі види елетростанцій.

Про це повідомили у НЕК «Укренерго».

Додають, що триває водопілля, тож активно працюють гідроелектростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Відновлено роботу одного з енергоблоків електростанцій, що дещо збільшило доступний обсяг генеруючих потужностей в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії.

Натомість зберігаються мережеві обмеження на Житомирщині та Харківщині, де внаслідок останньої ракетної атаки росіян 9 березня було завдано найважчих пошкоджень мережам. Також можливі обмеження на Полтавщині, Сумщині, Київщині та у Києві.

Складною залишається ситуація у регіонах вздовж лінії фронту. Зокрема, вчора пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури на Донеччині, а також на Херсонщині.

«Для відновлення надійності електропостачання великих обласних центрів до рівня, який був в енергосистемі до повномасштабного вторгнення, треба більше часу. Енергетики цілодобово працюють над цим», — сказано в повідомленні.

В інших регіонах обмежень у мережах «Укренерго», які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводились

Нагадаємо, росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: