Ціль — мільйон гривень: в Україні збирають на медичні рюкзаки для лікарів на війні

image-51

15 березня стартував масштабний збір в 1 мільйон гривень на закупівлю  медичних рюкзаків для бойових медиків. Вони надають невідкладну медичну допомогу: зупиняють кровотечі, допомагають відновити дихання, рятують  кінцівки, підтримують військових під час евакуації тощо. Почасти також доглядають за пораненими бійцями в госпіталях. 

Про це йдеться у релізі медичної інформаційної системи Helsi.

Збір розпочали у співпраці із Благодійним Фондом Сергія Притули.

Один рюкзак із базовим наповненням коштує 40 тисяч гривень. Зібравши кошти, організації придбають 25 медичних рюкзаків та передадуть їх на фронт.  

Із якісним наповненням рюкзака, один бойовий медик здатен врятувати  десятки життів. Та для цього в доступі повсякчас мають бути основні засоби для  допомоги: потрібні препарати і обладнання. 

Стандартний медичний рюкзак містить: бандажі, турнікети, бинти різних видів,  атравматичні ножиці, очні щитки, назофаренгіальні трубки, транексанову  кислоту, декомперсійні голки, шийні комірці, термоковдри, різні марлеві компреси  тощо. 

Торік, упродовж листопада-грудня, Фонд Притули та Helsi зібрали 1,275 млн грн та закупили для фронту тактичні аптечки, евакуаційні ноші, вузлові  турнікети та інше обладнання.

«Іноземні гості в нашому Фонді часто питають, що більше потрібно на  фронті: зброя чи медицина. Ми відповідаємо: зброя і медицина. Бо це про  здатність і захищати державу, і захищати себе. Ми вдячні нашим партнерам,  які розуміють важливість такмеду і систематично підтримують цей наш  напрямок роботи. Медичні рюкзаки з якісною комплектацією ми передамо  бойовим медикам з досвідом, або після додаткового навчання, яке проводять  наші інструктори військово-медичного департаменту Фонду. Таким чином, ця  допомога буде максимально ефективною, а рюкзаки дозволять закрити потреби одразу кільком підрозділам», вважає засновник Фонду Сергій Притула. 

Долучитися до придбання рюкзаків і порятунку життя українських воїнів можна за цим посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: