У Львові чоловік заробив 20 тисяч гривень на продажі машини, якої не існує

336295972_3436579249922625_4683065052418831665_n
Фото: ГУ НП у Львівській області

У Львові затримали 26-річного городянина, підозрюваного у шахрайстві. Чоловік нібито продавав автомобіль, якого насправді не було, і обдурив жінку, взявши завдаток.

Про це повідомили у регіональному управлінні поліції.

Там розповіли, що львів'янин створив оголошення про продаж автомобіля «Рено Трафік», якого насправді у нього не було, і розмістив його на одному з популярних сайтів продажу.

Невдовзі до нього звернулась 44-річна львів’янка, яка мала намір придбати вказаний автомобіль і переказала на вказаний «продавцем» рахунок гроші у сумі майже 20 тисяч в якості завдатку.

Ці кошти підозрюваний витратив і більше не виходив на зв'язок. Потерпіла звернулась до поліції.

Чоловіка судитимуть. За шахрайство йому загрожує обмеження волі до 3 років.

У поліції також нагадують: купуючи товари на різних онлайн-платформах, будьте пильними та переконайтесь, що ви спілкуєтесь з особою, яка дійсно має потрібний вам товар.

А також дали поради, як не потрапити у пастку шахраїв:

  • не підтверджуйте переказ коштів, якщо маєте хоч найменші сумніви у тому, що вони дійдуть до адресата або у тому, що адресат – саме та особа, якій ви маєте намір надіслати гроші. Перевірте ще раз і лише тоді здійснюйте переказ.
  • не сплачуйте незрозумілі «попередні внески», «кошти під заставу» чогось, що вам за незвично низькою ціною щойно запропонували незнайомі особи. Це також може бути пасткою шахраїв.
  • звичайно, ніколи не передавайте незнайомцям реквізити своєї банківської карти, паспорта та інших документів, які містять конфіденційну інформацію.
  • якщо ви стали жертвою шахрая, негайно повідомляйте про це у поліцію, а також у банківську установу з вимогою заблокувати операції з вашою карткою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: