Де у Львові безкоштовно вакцинувати від сказу домашніх улюбленців

собака6
Фото Микити Печеника, ілюстративне

Нинішнього року у Львівській області вдвічі почастішали випадки сказу у домашніх тварин. Городян, у кого є хвостики, запрошують на безкоштовну імунізацію улюбленців.

Про це повідомили у ЛКП «Лев».

Ветеринари кажуть, що нині існує висока загроза масового інфікування.

«Навіть найбезпечніший на вигляд їжачок може виявитися розповсюджувачем вірусу сказу. Тому убезпечте себе, дітей та домашніх тварин. Вакцинація – це нескладно, безпечно для здоров’я і високоефективно. Провакцинований собака, якщо його покусала хвора тварина, не є джерелом зараження та не хворіє сказом», — пояснили в ЛКП.

Імунізація проходитиме за попереднім записом у клініці підприємства. Вакцину надають безкоштовно, оплатити потрібно лише за послуги – 246,71 грн. Записатися на вакцинацію потрібно за номером 068 535 45 45.

Але там додають, що кількість безкоштовних препаратів для вакцинації є обмеженою.

Що було раніше?

За січень 2023 року кількість зареєстрованих випадків сказу серед тварин зросла з 2 до 10 у порівнянні з першим місяцем минулого року, повідомляє Львівська ОВА.

Нагадуємо, у одному із населених пунктів Городоцької ТГ, що на Львівщині, у домашнього собаки виявили сказ. Тварина покусала трьох людей. У селі запровадили карантин. Натомість у Розвадівській громаді Стрийського району зафіксували сказ у кота та собаки. Контактували з ними 9 осіб.

Покусала тварина: як діяти?

  • Негайно та ретельно промийте уражене місце великою кількістю води з милом. Ця проста процедура має важливе значення і може врятувати життя.
  • Дезінфікуйте рану антисептичним засобом на основі спирту чи йоду.
  • Зверніться до найближчого медзакладу. Якщо немає впевненості в тому, що тварина була здоровою, вам обов’язково мають зробити щеплення.
  • Якщо є можливість — зверніться до ветеринарної служби з твариною щодо якої у вас є підозра на хворобу. За можливості тварину треба помістити під карантин на 10 днів для нагляду. Профілактичне лікування можна перервати, якщо буде підтверджено, що тварина не заражена сказом. Якщо тварину неможливо знайти та протестувати, необхідно провести повний профілактичний курс профілактичних щеплень.
  • Завжди вакцинуйте від сказу домашніх тварин (собак та котів).
  • Зробіть профілактичне щеплення, якщо ваша робота пов’язана з ризиком зараження, зокрема, якщо ви працюєте ветеринаром, єгерем, лісником, у лабораторіях, які працюють з тваринами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: