Ексочільник Львівської ОВА незаконно продав земельну ділянку відпочинковому комплексу

суд
фото ілюстративне, з відкритих джерел

У серпні 2019 року тодішній очільник Львівської обласної військової адміністрації незаконно передав у власність земельну ділянку елітному відпочинковому комплексові.

Про це повідомили у регіональному управлінні прокуратури 16 березня.

Прокуратура подала позов до установи, аби розпорядження, договору купівлі-продажу земельної ділянки визнали недійсним.

У серпні 2019 року голова Львівської ОДА видав розпорядження про продаж елітному відпочинково-оздоровчому комплексу земельної ділянки. Вказана ділянка загальною площею понад 15 га розташована в одному із сіл Львівського району.

Однак там є водойма загальнодержавного значення – став площею 9,2 га. Згідно із законодавством, відчуження такої земельної ділянки є недопустимим.

При цьому, в документації з продажу ділянки став з неї «таємними шляхом» зник, а на його місці з’явився спортивний майданчик для занять водними видами спорту, додають у прокуратурі.

Суди першої та апеляційної інстанції порушень не побачили і відмовили в задоволенні позову. Натомість Верховний Суд скасував вказані рішення і направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.За результатами нового розгляду Господарським судом міста Києва повністю задоволено позовні вимоги прокурора.

Унаслідок майже трирічного розгляду судами усіх інстанцій даної справи, органами прокуратури доведено незаконність відчуження на користь відповідача земельної ділянки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: