Переправлення ухилянтів: на Львівщині, Закарпатті та Києві викрили схеми (фото)

photo_5230978285301777914_y
Фото: СБУ

В Україні заблокували ще три схеми ухилення військовозобов'язаних від мобілізації в умовах війни. Підозри отримали п'ятеро організаторів на Львівщині, Закарпатті й у Києві.

Про це повідомили у Службі безпеки України 16 березня.

Там розповіли, що за гроші вони пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або шляхом нелегального виїзду за межі нашої держави. Вартість таких «послуг» становила до 9 тис. дол.

СБУ каже, що у Києві затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України, який організував незаконне оформлення документів для зняття громадян з військового обліку. Для реалізації цього він використовував свої зв’язки в Територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки у декількох регіонах.

У Закарпатській області викрито двох мешканців Берегівського району. Один із фігурантів – раніше засуджений за незаконне переправлення осіб через державний кордон. Вони планували перевозити своїх «клієнтів» поза встановленими пунктами пропуску на власних авто.

Трьох підозрюваних затримали також на Львівщині. Вони пропонували «ухилянтам» втекти за кордон як водії міжнародних перевезень.

Усім повідомили про підозру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: