У лікарню на Львівщині придбали рентген за понад 7 мільйонів

photo_5231334539954085201_y
Фото: Львівська ОВА

У Сколівській центральній лікарні, що на Львівщині, відкрили оновлений рентген-кабінет, куди придбали сучасний апарат, завдяки чому за день матимуть змогу пройти обстеження понад пів сотні людей.

Про це розповіли у військовій адміністрації регіону 16 березня.

Там кажуть, що нове обладнання обійшлося у 7,5 млн гривень. Це кошти обласного бюджету. Старий рентген-апарат функціонував у медзакладі 36 років і був не таким результативним.

«На відміну від старого апарата, який функціонував 36 років та давав результат через 15-40 хвилин, новий потребує лише 10 секунд. До того ж пристрій має знижений обсяг іонізуючого випромінювання. Це вкрай потрібний пристрій, адже Сколівська лікарня цілодобово забезпечує спеціалізованою медичною допомогою майже 50 тисяч жителів Сколівської, Славської та Козівської громад», — йдеться в повідомленні.

У ЛОВА додали, що кожного року сюди доправляють близько 1,5 тисячі туристів, які травмуються в горах, людей, які травмуються у ДТП, також тут надають всю необхідну допомогу вимушеним переселенцям, які знайшли прихисток у гірському районі. Сколівська лікарня має таке розміщення, яке потребує відділення невідкладної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: