Україна та ЄС продовжили «транспортний безвіз»

лл
фото: Олександр Кубраков

Підписана торік угода дозволила перевізникам уникнути багатьох бюрократичних процедур та спростити логістику на кордоні.

Про це повідомив очільник Мінінфраструктури України Олександр Кубраков 16 березня.

Сьогодні під час першого засідання Спільного комітету України та Єврокомісії сторони домовились продовжити Угоду про лібералізацію вантажних автоперевезень між Україною та ЄС до 30 червня 2024 року. Як зазначив Олександр Кубраков, ця домовленість звільнила українських перевізників від необхідності отримувати дозволи на двосторонні та транзитні перевезення в держави ЄС.

«За перший рік домовленість довела свою практичну ефективність. За період її дії обсяги двосторонніх та транзитних автомобільних вантажоперевезень зросли на понад 50%. Зокрема, після підписання «транспортного безвізу» зросла більше як вполовину кількість перевізників, які перетинали кордон в напрямку ЄС», - йдеться у повідомленні.

Також, очільник Мінінфраструктури України додав, що з початку повномасштабного вторгнення відкрили 2 нові пункти пропуску на кордоні Румунією, а також пункт контролю на тимчасовій інфраструктурі для пропуску порожніх вантажних транспортних засобів на кордоні з Польщею.

Нагадаємо, угоду про «транспортний безвіз» із ЄС Зеленський підписав у вересні 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: