«Гуманітарна допомога»: у Києві онкохворим продавали підроблені ліки

онко

Під виглядом гуманітарної допомоги група злочинців ввозила в Україну підроблені препарати для онкохворих. Потім ці ліки купували хворі через інтернет-магазини.

Про це повідомила СБУ.

Кіберфахівці СБУ та співробітники Нацполіції заблокували схему ввезення і продажу в Україні оптових партій підроблених лікарських засобів. Як зазначають правоохоронці, викрито організатора і трьох учасників злочинного угруповання, яке організувало оборудку. Серед вилученого у зловмисників – 40 коробів фальсифікату на суму понад 50 млн грн.

«Фігуранти приховано переправляли до нашої держави підроблені медпрепарати онкологічної групи під виглядом гуманітарної допомоги. Незаконно ввезену продукцію зберігали в антисанітарних умовах на території орендованих складів у столиці. Потім фальсифікат збували хворим через два спеціально створені інтернет-магазини, які адміністрували учасники угруповання», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що оплату чоловіки отримували на банківські картки родичів та підставних осіб. Товар відправляли через спеціально створені інтернет-магазини.

Назарі їм обрано запобіжний захід ˗ тримання під вартою.

До того ж, зазначили СБУ, є ймовірність, що до злочинної схеми залучені лікарі-онкологи, у тому числі й зарубіжні. Можливо, вони розповсюджували підроблені ліки серед пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: