Львівські лікарі врятували 2-річну дівчинку з рідкісною патологією

336560650_538954241714799_7814174019273224150_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові лікують 2-річну Аню, у якої діагностували артеріовенозна мальформація. Це рідкісна вроджена недуга, яка ледь не забрала життя дівчинки.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова 17 березня.

Лікарі кажуть, що на шию у донечки мама помітила припухлість місяць тому. Коли гулька почала розростатися, жінка звернулася до медиків.

«Усередині утвору лікарі виявили гній. Прооперували і відпустили дитину додому на Львівщину. Та ситуація повторилася. Тиждень тому Аня знову потрапила в лікарню. На додачу до гульки - температура. Ліки не допомагають. Її знову готують до операції. Уже в операційній хірурги помічають: вени та артерії у набряклій ділянці на шиї сплелися у 6-см клубок і перетискали одна одну», — розповідають у лікарні.

Читайте також: У Львові врятували 8-річного хлопчика із рідкісною патологією, через що він не міг ходити

Артеріовенозна мальформація

Такий діагноз поставили пацієнтці медики. Це рідкісна генетична патологія, яка зустрічається від 0,14 до 2 % людей і проявляється у різному віці. Ідеться про заплутані, розширені кровоносні судини, в яких артерії протікають безпосередньо у вени.

Читайте також: Непомітні: чого ми не знаємо про рідкісні хвороби і які перешкоди спіткають таких людей

У випадку дівчинки загрожувала нагноєннями, деформаціями м’яких тканин у місці утворення, посинінням обличчя, тромбоутворенням, кровотечами та порушенням життєвоважливих функцій організму через тиск на близько розташовані судини та нерви.

Дитину врятували, провівши операцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: