У Львові медики зі США навчають колег надавати допомогу у критичних станах

img20230317114016-a479fb26
фото: Андрій Андрух

У Львові розпочались навчання з інтенсивної терапії та невідкладних станів. Це перший в історії України практичний курс провідної американської організації – Товариства лікарів критичних станів (SCCM). Досі експертні курси такого рівня SCCM проводили лише у США та кількох країнах Європи.

Про це розповіли у міськраді 17 березня.

Українських лікарів інтенсивної терапії та невідкладних станів, зокрема, військових медиків, готують до застосування ультразвукової діагностики пацієнтам із критичними станами – кровотечами, мінно-вибуховими пораненнями, політравмами тощо.

Зі слів заступниці директора з анестезіологічної роботи Першого медичного об’єднання Львова Наталії Матолінець, товариство привезло 80 апаратів УЗД експертного рівня для українських лікарень.

«Тут маємо 6 станцій, на яких лікарі навчаються та практично відпрацьовують різноманітні стани. Навчання проводять 10 американців на чолі з професором, керівником місії SCCM паном Хосе. УЗД важливе тим, що лікар одразу на місці, приставивши датчик, може визначити, чи є ушкодження. А в умовах війни – це незамінна річ»,  — додала вона.

Організатори проведуть три дводенні курси, які триватимуть з 17 до 24 березня для трьох груп лікарів з усієї України, зокрема і військових медиків. Також відбудеться окремий курс експертного рівня для українських інструкторів, які в подальшому навчатимуть лікарів у своїх медичних закладах. Заняття відвідають 180 українських медиків.

Також представники Товариства лікарів критичних станів (SCCM) передаватимуть благодійну допомогу – портативні УЗД-системи з дисплеями лікарям медичних закладів, які приймають евакуйованих пацієнтів, а також військовим медикам для порятунку пацієнтів у зонах бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: