18-річний хлопець загинув, підірвавшись на російській міні у Херсонській області

міни
Фото: ДСНС

На Херсонщині через підрив на міні, залишеній російсько-окупаційними військами, загинув 18-річний юнак.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Олександр Прокудін у понеділок, 20 березня.

Він каже, що все сталося у лісосмузі за селом Станіслав. Через тяжкі травми він загинув на місці.

«Дуже прошу всіх мешканців Херсонщини бути обережними! Не відвідуйте місця, де ще не працювали вибухотехніки. Завжди збирайте актуальну інформацію, плануючи свій маршрут. Відвідування поля, лісу, річки може стати останнім у Вашому житті»!  — написав глава ОВА.

Мінна небезпека

Наприкінці 2022 року у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України розповідали, що від початку повномашстабного російського вторгнення на ворожих мінах підірвались майже пів тисячі людей. Загинули щонайменше 185 постраждалих. Там повідомляли, що заміновано 30% територій країни, це за площею як дві Австралії.

До слова, на деокупованих територіях України зберігається висока мінна небезпека. За останній час на Харківщині фіксують безліч випадків, коли люди підриваються на мінах.

Яка ситуація в регіоні?

Вранці 20 березня у Херсонській ОВА розповіли, що за добу окупанти 86 разів атакували мирні населені пункти області. Випустили 385 снарядів з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків, безпілотників, БМП та АГС. Житлові квартали Херсона російські військові обстріляли тричі. У місті пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки. Минулої доби на Херсонщині через російські обстріли шестеро людей дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: