Гауляйтера Бердянська засудили на 15 років

281670_16x9_conv_copy

СБУ зібрала беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом очільника окупаційної адміністрації Бердянська Олександра Сауленка.

Про це повідомляє СБУ.

Суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Ще до повномасштабного вторгнення він очолював місцевий осередок забороненої партії «союз лівих сил» і публічно висловлював свої проросійські погляди. Після захоплення Бердянська Сауленко одним із перших підтримав загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

Згодом увійшов до найближчого оточення зрадника Сальдо, який у подальшому безпосередньо сприяв його призначенню керівником окупаційного органу.

На цій «посаді» він виконував завдання москви щодо «передачі» місцевих підприємств власникам російських монополій та переведення економіки міста під потреби країни-агресора.

Також колаборант брав активну участь в організації фейкового референдуму та проведенні «урочистих» заходів до «дня росії» на тимчасово захопленій території Бердянського району.

Суд визнав зрадника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада та колабораційна діяльність. Наразі гауляйтер перебуває на окупованій частині півдня України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: