Уперше за півтора року ціна нафти Brent впала до мінімуму

im-oil-price
Ілюстративне фото. Джерело: UIFuture

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures впала на 2,7%, ціна склала $70,96 за барель.

Про це повідомляє профільний сайт Мінфін, посилаючись на дані торгів біржі.

Там кажуть, що ціна нафти Brent опустилася нижче за $71 за барель вперше з 20 грудня 2021 року.

Ціна на ф'ючерси на нафту WTI з постачанням у лютому на Нью-Йоркській товарній біржі впала на 2,43%, до $65,12 за барель.

У чому причина?

Вона полягає у побоюваннях щодо ризиків у світовому банківському секторі. Це може спричинити рецесію, яка призведе до зниження попиту на пальне, пише Reuters.

За даними джерела видання, нафтові котирування перебувають під тиском напередодні засідання ФРС США за процентною ставкою, підсумки якого будуть оголошені в середу, 22 березня.

Так, впродовж минулого тижня вартість нафти знизилась на понад 10%. Це пов'язано із проблемами у банківському секторі США та Європи після банкрутства американського SVB та закриття банку Signature Bank.

Побоювання учасників ринку щодо нових банкрутств та системних проблем в економіці призвели до масових розпродажів, у тому числі на ринку нафти. За п'ять торгових днів травневі ф'ючерси на Brent втратили 11,85%, або $9,81, впавши з $82,78 до $72,97 за барель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: