ВАКС конфіскував активи російського олігарха на користь держави

лл
Фото:ТАСС

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення конфіскувати українські активи російського олігарха Аркадія Ротенберга, серед яких - Ocean Plaza.

Про це повідомили на офіційному сайті суду.

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення про конфіскацію українських активів російського олігарха Аркадія Ротенберга. Серед активів — київський торговельний центр Ocean Plaza.

«Рішенням суду стягнуто в дохід держави активи, щодо яких відповідачі здійснювали права, тотожні до права розпорядження ними, а саме:

  • частку у розмірі 100 % статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю «Авангард-Віларті» (код ЄРДПОУ 33059433),
  • право на яку зареєстроване в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за компаніями «Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД» («Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited») та «Ітодер Інвестментс Лімітед» («Ethoder Investments Limited»)
  • частку у розмірі 66,65 % статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний союз «Либідь» (код ЄДРПОУ 34693827), право на яку зареєстроване в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за Товариством з обмеженою відповідальністю «Авангард-Віларті», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що апеляційна скарга може бути подана до Апеляційної палати ВАКС упродовж 5 днів з дня проголошення рішення.

Довідка

Аркадій Ротенберг - відомий російський бізнесмен, який має тісні зв'язки з президентом путіним. 2015 року Ротенберг очолив щорічний список державних контрактів за вартістю після того, як отримав контракти на суму 555 мільярдів рублів від уряду росії. 30 січня 2015 року прем'єр-міністр дмитро медведєв підписав указ про присудження колишньої компанії Ротенберга «Будгазмонтаж» державного контракту на будівництво Керченського мосту з росії до незаконно анексованої Автономної Республіки Крим. Таким чином Аркадій Ротенберг отримує вигоду від російських осіб, які приймають рішення, та уряду рф, відповідальних як за анексію Криму, так і за дестабілізацію України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: