З російського полону звільнили воїна із Львівщини

прапор

Під час обміну полоненими додому повернувся захисник із Золочівського району. Його звільнили на початку лютого нинішнього року.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький 20 березня.

Він додав, що воїн пробув у ворожому полоні понад пів року.

«Додому у Золочівський район після poсійського полону повернувся наш земляк. Петро перебував у полоні понад пів року. Звільнили воїна на початку лютого. Спершу він проходив реабілітацію. Після цього нарешті повернувся до рідної домівки. Дякуємо захиснику. Чекаємо на повернення усіх наших воїнів», - сказав глава ОВА.

Крайній обмін полоненими відбувся 7 березня. Тоді додому повернули 130 українських захисників, у тому числі четверо жінок. Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, ДССТ. Серед них - 87 захисників Маріуполя, 71 з яких - із «Азовсталі». Також повернули взятих у полон в районі Бахмута та Соледара - загалом 35 людей з Донецького напрямку.

Під час чергового обміну полоненими 16 лютого Україна повернула додому 100 військових та одного цивільного. Серед звільнених бійців - нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ. 94 з них - оборонці Маріуполя, включно з 63 воїнами з «Азовсталі».

Обмін полоненими

Нагадаємо, 23 листопада із російського полону звільнили 35 українських захисників та одного цивільний, у якого ампутована нога. Вони провели у полоні вісім місяців.

А наступного дня звільнили пів сотні захисників, серед яких - бійці зі Зміїного.

Першого грудня із ворожого полону Україна повернула ще 50 захисників, серед яких - воїни, які були в Оленівці.

Натомість 29 червня між Україною та рф відбувся найбільший за час повномашстабного російського вторгнення обмін військовополоненими. Додому повернулися 144 українських захиснкии, серед яких 95 оборонців «Азовсталі».

Від початку повномашстабного вторгнення рф в Україну вдалось звільнили з полону майже 2 тисячі людей. Ідеться як про військових, так і про цивільних, заявили на початку березня у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: