Мінекономіки пропонує варіанти працевлаштування учасників бойових дій

нер
фото: social.com.ua

Міністерство економіки підготувало три варіанти інтеграції у ринок праці учасників бойових дій та людей, які отримали інвалідність унаслідок війни.

Про це йдеться на сайті відомства.

Мінекономіки підготувало варіанти інтеграції учасників бойових дій та осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, в ринок праці.  Обговорення відбулося під час онлайн-зустрічі заступниці Міністра економіки України Тетяна Бережної з роботодавцями, в якій взяли участь близько сотні представників великих підприємств.

«Один з пріоритетів Мінекономіки - забезпечити інтеграцію учасників бойових дій, ветеранів в ринок праці та підприємництво. Після закінчення війни близько мільйона наших військових повернуться до цивільного життя, і ми вже зараз готуємо програми для їхнього працевлаштування та забезпечення економічної свободи. На сьогодні ми працюємо в трьох напрямках - розвиток ветеранського підприємництва, сприяння працевлаштуванню найманим працівникам, а також запуск програм перенавчання, щоб колишні військові могли отримати нові спеціальності, більш затребувані на ринку праці. Для нас важливо почути думку роботодавців щодо цих програм, та інших, які стимулюватимуть їх брати на роботу наших захисників», - зазначила Тетяна Бережна.

За її словами, нині вже працює низка активних програм зайнятості, і Мінекономіки розглядає можливості масштабування діючих програм, зокрема щодо збільшення  компенсації роботодавцям частини ЄСВ та витрат на оплату праці за працевлаштування ветеранів, осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни. Також обговорюється можливість надання роботодавцю компенсації витрат на облаштування робочого місця для особи з інвалідністю. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: