У Львові відкривають майстерню, що дасть змогу встановлювати сотню протезів кожного місяця

IMG_8438
Ілюстративне фото, з архіву редакції

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова відкриває майстерню протезування, що розрахована одразу на 10 робочих місць. Це дозволить виготовляти і встановлювати сотню протезів на місяць.

Про це йдеться у анонсі мерії.

До команди протезистів уже приєдналися пацієнти, які втратили кінцівки через війну, зокрема, військові.

Там кажуть, що площа приміщень майстерні – 250 м². Майстерня складається з гіпсової, де виготовлятимуть гіпсові негативи, кімнати з пічками та верстатами, де робитимуть куксоприймачі, а також примірочної і тренувальної кімнати. Нова майстерня, як і попередня «мобільна лабораторія», що запрацювала у Центрі НЕЗЛАМНІ у вересні, оснащена обладнанням одного з найкращих у світі виробників – німецької компанії Ottobock.

У команді центру – вісім фахівців. Це як протезисти із багаторічним досвідом роботи, так і молоді спеціалісти. Серед них Ілля Пилипенко – танкіст, що втратив ногу в бою. Захисник лікується у центрі НЕЗЛАМНІ. Невдовзі він отримає протез, а потім, пройшовши навчання, допомагатиме таким, як сам. Також у центрі є ще 6 вакансій протезистів.

Аби мотивувати пацієнтів, на стінах протезної майстерні висять фото незламних українців, які уже отримали протези в центрі. Зазначимо, що від вересня встановлено більше сотні протезів, десять з яких – біонічні протези рук.

Відкрити майстерню протезування вдається завдяки допомозі донорів. Воно відбудеться вже завтра, 23 березня.

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Напрямок протезування центр НЕЗЛАМНІ запустив торік, відкривши мобільну майстерню.  Її разом з обладнанням та комплектуючими від німецької компанії «Ottobock» надала Мальтійська служба допомоги за підтримки Уряду Німеччини та Міністерства охорони здоров’я України. Разом з майстернею центр НЕЗЛАМНІ отримав 200 протезів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: