Україна конфіскувала активи російського мільярдера Михаіла Шелкова

пропро

Суд арештував активи російського олігарха Міхаїла Шелкова вартістю 20 млн грн. Його компанію в Україні звинувачують у несплаті податків.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Суд в Україні заарештував активи підприємства, бенефіціарним власником якого є російський олігарх Михайло Шелков - акціонер та член ради директорів російської компанії, що входить до складу корпорації «Ростех». Вартість арештованого майна становить 20 млн грн.

«За даними слідства, службові особи ТОВ "ВСМПО Титан Україна" вчиняли дії, спрямовані на приховування активів, які перебували на його балансі, шляхом укладення "фіктивних" договорів купівлі-продажу з одним з приватних підприємств», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що ТОВ «ВСМПО Титан Україна» отримало в оренду від цього підприємства майно, яке нібито реалізовувалося, яке надалі використовувалося у виробничій діяльності компанії.

Довідка

Шелков, якого називають «уральським титановим магнатом», займає 59-е місце в російському списку Forbes, його багатство оцінюється в $1,5 млрд. Він є основним бенефіціаром та заступником голови ради директорів «ВСМПО-Авісма».

Це один із найбільших у світі постачальників титану, який потрібен в авіабудуванні та космічній галузі.

Шелков, за даними Transparency International, також очолював інвестиційний підрозділ держкомпанії «Ростех», яка контролює військових підрядників у росії.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: