В Уганді запровадять смертну кару за гомосексуальність

ароаа
фото: zmina

Парламент Уганди ухвалив закон, який запроваджує смертну кару або довічне ув'язнення за гомосексуальність, «вербування, просування та фінансування» одностатевої «діяльності». Цей документ ще може ветувати президент.

Про це пише The Guardian.

В понеділок, 21 березня, парламент Уганди вирішив запровадити смертну кару за гомосексуальність. Цей документ ще може ветувати президент. За гомосексуальність, «вербування, просування та фінансування» одностатевої «діяльності», ймовірно, каратимуть смертним вироком або довічним ув'язненням.

«Законопроєкт погано продуманий, він містить положення, які є неконституційними, нівелює досягнення в боротьбі з гендерним насильством. Це суперечить всім відомим правовим нормам», — зазначив Одоі-Ойвелово, парламентар, який виступив проти цього закону.

Зазначено, що президент Йовері Мусевені може накласти вето або підписати цей законопроєкт як закон.

За даними The Guardian, до 2014 року в Уганді, яка є достатньо консервативною християнською країною, вже діяв подібний закон, який передбачав довічне ув’язнення за гомосексуальність. Попередня версія закону викликала широку міжнародну критику та 1 серпня 2014 року була анульована Конституційним судом. Після скасування закону представники ЛГБТ продовжували зазнавати жорсткого осуду та навіть насилля. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: