Після звинувачень у плагіаті Лісовий подав дисертацію на перевірку

нпнп
фото з вільного доступу

Новий глава МОН Оксен Лісовий подав свою дисертацію на перевірку до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Напередодні його звинуватили у плагіаті.

Про це посадовець написав у фейсбуці.

Новопризначений міністр освіти і науки України Оксен Лісовий подав свою дисертацію на перевірку до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Він повідомив, що чекає результатів перевірки і, якщо будуть виявлені будь-які порушення культури академічної доброчесності, він збирається відмовитися від ступеня кандидата наук. Про висновок експертизи міністр пообіцяв публічно повідомити.

«Триматися за будь-які звання точно не збираюся. Я прийшов у міністерство не для цього, а робити реформи та працювати на якісну освіту глобального рівня. Наукові ступені й відповідні доплати до них потрібні людям, які займаються наукою, а не іншими сферами діяльності», - йдеться у повідомленні.

Що передувало

Днями на сторінці «Українського руху пацифістів» заявили про плагіат у дисертації Оксена Лісового. В організації вказали, що автореферат дисертації Лісового, оприлюдненого у 2012 році, містить «запозичення без посилань з ознаками механічного копіювання та автозаміни окремих словосполучень». Ідеться про запозичення з автореферату дисертації Я.І. Арабчука.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: