У Львові вперше на Заході країни виконуватимуть імунно-генетичні обстеження (фото)

337177171_1255003598434127_1879447674943527414_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили лабораторію молекулярно-генетичних досліджень. Вона стала першою на Заході країни.

Про це розповіли у департаменті охорони здоров'я обласної військової адміністрації 23 березня.

Новий підрозділ виконуватиме імуно-генетичні обстеження для пацієнтів до і після трансплантації, а також для дітей, у яких діагностували злоякісні захворювання кровотворної та лімфоїдної тканини.

Нова генетична лабораторія – унікальна на заході України, адже створена як структурний підрозділ лікарні для потреб пацієнтів закладу. Проте за потреби може виконувати дослідження біоматеріалу і пацієнтів з інших лікарень – зазначили у ЗУСМДЦ.

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Новітні методи генетичної діагностики, які будуть проводити у Центрі, досі були доступні лише у референс-лабораторії Києва або за кордоном.

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

«Створення підрозділу генетики і HLА-типування продиктовано передовсім розвитком трансплантології у нашому Центрі. Ми розпочали, і продовжуємо це робити досить успішно, трансплантації нирки і кісткового мозку. На сьогодні у Центрі проведено близько 10 пересадок нирки і 5 аутологічних пересадок стовбурових клітин. Тож можна сказати, що мотивацією для нас є наші пацієнти, які потребують специфічного лікування. І ми намагаємось це їм забезпечити», - зазначив директор ЗУСДМЦ Андрій Синюта.

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

До створення нового унікального підрозділу активно долучились фахівці Центру та Благодійний фонд «Крила надії» за фінансової підтримки Nova Ukraine та Fooksman Family Foundation.

Лабораторію розмістили у відремонтованих та адаптованих приміщеннях. Весь проєкт вартує понад 4 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: